Praktijk voor kind en ouder

Opleidingen en nascholingen voor professionals

'Van Prachtkind naar Krachtkind' Assertiviteitscursus voor (sensitieve) kinderen

Elk kind mag er zijn. Elk kind is bijzonder op zijn eigen manier. Als ouder weet je dat jouw zoon of dochter uniek is. Dus doet het pijn om te zien hoe onzeker je kind zich voelt. Hoe het voortdurend twijfelt aan zichzelf. Hoe het angstig en ongemakkelijk in het leven staat.

  • Zit je kind niet lekker in zijn vel?
  • Durft je kind amper voor zichzelf opkomen?
  • Kan je kind moeilijk omgaan met stress en emoties?
  • Is je kind eerder teruggetrokken en verlegen?
  • Voelt je kind zich onzeker over zijn uiterlijk of talenten?
  •  

Ontdek dan onze assertiviteitscursus voor kinderen van 9 tot 12 jaar.

Hoe verloopt deze assertiviteitscursus?

We werken met je kind rond verschillende thema’s: van zelfvertrouwen en gevoelens tot zelfkennis en positiviteit. Dankzij tal van praktische, ervaringsgerichte en creatieve oefeningen leert je kind om positiever in het leven te staan. We creëren een veilige omgeving waarin je kind kan openbloeien en op zijn manier kan werken aan zijn situatie. Door de groepsdynamiek voelt je kind zich gesteund en leert het anders omgaan met anderen.

Praktische en ervaringsgerichte oefeningen staan in deze assertiviteitscursus centraal. Daarom organiseren we ook een sessie in beleefboerderij De Vliertuin, waar je kind de kans krijgt om te leren van ezels. Deze aaibare dieren spiegelen gedrag. Je kind leert om een ezeltje te leiden vanuit zijn gevoel van zelfvertrouwen en brengt zo de theorie van wat hij geleerd heeft in de praktijk.

Wat bereikt je kind met deze assertiviteitscursus?

Je kind leert opkomen voor zichzelf en omgaan met pestgedrag, kritiek, boosheid en (faal)angst. Het wordt zich bewust van zijn eigen gevoelswereld en gaat daardoor beter kunnen inspelen op emoties, problemen en gedrag van anderen. We ijveren ervoor dat je kind zich krachtiger en gelukkiger voelt.

Ouderbijeenkomst

Na afloop van de training is er voor de ouders nog een ouderbijeenkomst voorzien. Tijdens deze bijeenkomst worden alle praktische oefeningen doorlopen, die tijdens de training aan bod komen. Bovendien krijgen de ouders inzichten, tips en praktische handvaten om hun kind te helpen de aangereikte tools te integreren in hun dagelijks leven.

Doelgroep

Kinderen van 9 tot en met 12 jaar.

Duur van de training

Afhankelijk van de periode kies je uit:

  • een vierdaagse training met één dag op de beleefboerderij
  • of acht groepsbijeenkomsten waarvan één bijeenkomst op de beleefboerderij

Start training

Meerdere keren per jaar starten nieuwe groepen. Kijk voor eerstvolgende startdata en praktische info in de agenda.

Tijdens de zomervakantie van 2019 organiseren we een assertiviteitskamp voor kinderen.


Wat ouders vertellen

ik wou jullie even laten weten dat Julie het echt fantastisch doet op school!! Ik ben jullie zo dankbaar dat ik het niet in woorden kan uitdrukken. Ze wil graag nog een keer een cursus volgen en de eerstvolgende vakantie dat we niet op vakantie zijn en ze geen wedstrijd heeft gaan we dat zeker doen. Als ze weer in een dipje komt te zitten komen we ook zeker weer naar jou toe."  papa van Julie (10 jaar)

Wat kinderen vertellen

“Ik heb geleerd dat ik mezelf mag zijn en dat het niet uitmaakt wat ze over je denken. De training mocht van mij langer duren!”  Sofie (12 jaar)


Individuele begeleiding

De assertiviteitstraining wordt ook aangeboden als individueel traject. De training wordt dan volledig afgestemd op de behoeften van het kind. Een individueel traject duurt gemiddeld 4-6 sessies van een uur. Wil jouw kind liever individuele begeleiding of denk je als ouder dat dit beter voor je kind is, neem dan vrijblijvend contact met mij op.

 
Opbellen
E-mail
Info