Praktijk voor kind en ouder

Opleidingen en nascholingen voor professionals

‘Niet durven, toch doen!'
Faalangsttraining voor (sensitieve) kinderen

Sommige kinderen gaan voluit voor alles wat ze doen. Anderen lijken te leven met een ingebouwde rem. Als ouder wil je je kind uiteraard alle kansen geven om te leren, ontdekken, beleven en genieten.

  • Doet je kind ontzettend hard zijn best, maar lijkt het vaak teleurgesteld in zichzelf?
  • Hoor je regelmatig ‘dat kan ik niet’?
  • Is je kind erg zenuwachtig of angstig in nieuwe of moeilijke situaties?

Dan is de faalangstcursus van De Sprankelboom de eerste stap naar meer zelfvertrouwen. In deze cursus leren kinderen van 9 tot 12 jaar om anders om te gaan met onzekerheid en faalangst. Samen met andere kinderen leren ze spelenderwijs. Een toffe en openhartige sfeer gegarandeerd!

Hoe verloopt de faalangstcursus?

Praktisch. Speels. Open. Dat zijn de sleutelwoorden in deze faalangstcursus. We werken rond concrete situaties, zodat je kind alle tips meteen kan toepassen. Thuis en op school. De interactie met andere kinderen creëert een gevoel van herkenning, erkenning en samenhorigheid. Ze leren bovendien van elkaar.

Tijdens de cursus gaan we ook een keer naar beleefboerderij De Vliertuin, waar de kinderen een unieke kans krijgen om te leren van ezels. Deze dieren spiegelen gedrag. Je kind leert om een ezeltje te leiden en daarvoor moet het stevig in zijn schoenen staan en veel zelfvertrouwen uitstralen. Een mooie en heel praktische toepassing van wat je kind in de cursus geleerd heeft.

Wat bereikt je kind met deze faalangstcursus?

Tijdens de faalangstcursus bouwt je kind zijn zelfvertrouwen op. Zijn houding en uitstraling veranderen en je kind zal zich krachtiger voelen. Het staat sterker in zijn schoenen. Door zich bewust te worden van zijn gedachten, gevoelens en gedrag, leert het anders omgaan met angst. Je kind zal zich meer ontspannen voelen en zijn grenzen durven aangeven. 

Thema’s die o.a. aan bod komen:

-  Meer in je kracht staan.
-  Zelfvertrouwen opbouwen.

-  Houding en uitstraling

-  Meer in zichzelf geloven en zichzelf waarderen.
-  Omgaan met angsten en andere emoties.
Leren ontspannen.
-  Grenzen aangeven en ‘nee’ durven zeggen.
-  Bewust worden dat ze niet de enige zijn met  faalangst.
-  Bewust worden van hun gedachten, gevoelens en de gevolgen hiervan.


Ouderbijeenkomst

Na afloop van de training is er voor de ouders nog een ouderbijeenkomst voorzien. Tijdens deze bijeenkomst worden alle praktische oefeningen doorlopen, die tijdens de training aan bod komen. Daarnaast krijgen de ouders inzichten, tips en praktische handvatten om hun kind te helpen de aangereikte tools te integreren in hun dagelijks leven.

Doelgroep

Kinderen van 9 tot en met 12 jaar.

Duur van de training

2-daagse training of 3-daagse training waarvan 1 dag op Beleefboerderij De Vliertuin.

Start training
Meerdere keren per jaar starten nieuwe groepen. Kijk voor eerstvolgende startdata en praktische info in de agenda.


Wat ouders vertellen

Moeder van kind 9 jaar: "We zijn als ouders zo blij dat we Bram aan de faalangstcursus hebben laten deelnemen. Al na de eerste sessie voelden we dat er iets vanbinnen veranderd was in ons kind. En gaandeweg voelen we nog elke dag dat Bram 'in verandering' is, op een positieve manier. Hij staat over het algemeen gelukkiger in het leven, wat voor ons als ouders het mooiste geschenk is. Als je kind gelukkig is, ben je zelf ook gelukkig. Ook bekijkt Bram veel zaken op een andere manier nu, waardoor hij vaak minder snel opgeeft en meer in zijn eigen kunnend gelooft. Hij zegt ook al eens vaker duidelijk 'neen' op sommige zaken, wat voor ons soms schrikken is, want we zijn dat niet gewoon van hem, maar wat ook positief is, omdat hij zijn eigen grenzen zo respecteert en voor zichzelf leert op te komen. Op school lukt het over het algemeen ook wel wat beter. Hij gaat toch ook al liever naar school."

Wat kinderen vertellen

“De cursus heeft me doen inzien dat ik ook fouten mag maken en zijn wie ik ben. Het zijn supertips die je krijgt. De ezelwandelingen geven echt rust en helpen echt. De oefeningen ga ik zeker nog eens doen. Iedereen die ook faalangst heeft of onzeker is: volg zeker deze cursus. Het helpt om zelfvertrouwen te krijgen en is ook ontspannend.”

Sandrine (12 jaar)

Individuele begeleiding

Denk je dat je kind zijn faalangst beter kan aanpakken tijdens persoonlijke coaching? Ook dat is bij PrachtKind Krachtkind mogelijk. We stemmen de faalangstcursus dan helemaal af op de behoeften van je kind. In een aantal sessies van één uur coachen we je kind naar meer zelfvertrouwen en een gelukkiger gevoel.

 
Opbellen
E-mail
Info