Praktijk voor kind en ouder

Opleidingen en nascholingen voor professionals

Remedial coaching 'Ik Leer Anders'

Wist je dat veel kinderen niet in woorden denken, maar in plaatjes? Het zijn beelddenkers! Deze kinderen hebben vele kwaliteiten: ze zijn gevoelig, creatief, artistiek, origineel, enthousiast, fantasierijk en kunnen heel snel denken. Vaak zijn ze muzikaal of zijn het goede dansers.

Tegelijk voelen zij zich vaak onzeker, druk, heel boos of verdrietig, en loopt het niet lekker op school. Ze hebben vaak moeite met rekenen en/of taal en de uitleg van de leerkracht lijkt niet aan te komen. Het kan best lastig zijn om anders te denken en te leren dan de meeste andere kinderen. Je doet zo goed je best en toch lukt het vaak niet.

Herken je jezelf hierin?
Dan ben je vast ook een beelddenker! Geloof me, er is niets mis met jou, want je bent best slim. Het ligt aan de manier waarop je de lesstof op school krijgt aangeboden. Jij leert gewoon anders! Als gecertificeerd coach 'ik Leer Anders' kan ik je daarbij helpen.

Remedial coaching 'ik leer anders' (4 - 6 sessies)

In vier tot zes sessies gaan we samen aan de slag met visueel materiaal om de lesstof te verduidelijken en leer ik je hoe je de lesstof visueel kunt verwerken en opslaan. We beginnen met structuur aan te brengen in je hoofd. Vervolgens komen alfabet, spelling, dictee, rekenen, de maal- en deeltafels en klokkijken aan bod. Je krijgt ook tips voor andere vakken als geschiedenis, biologie, aardrijkskunde, werkstukken en boekbesprekingen. Om het leren nog meer te vergemakkelijken krijg je ook eenvoudige bewegingsoefeningen mee om thuis toe te passen.

Meer weten of een afspraak maken? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

 
Opbellen
E-mail
Info