Praktijk voor kind en ouder

Opleidingen en nascholingen voor professionals

Ouders

Terwijl wij onze kinderen
alles over het leven leren,
leren onze kinderen ons
waar het in het leven om draait.


Wanneer je kind extra steun nodig heeft

Als ouder wil je niets liever dan dat je kind gelukkig is en alles goed gaat thuis en op school. Gelukkig voelen de meeste kinderen zich happy en benaderen ze de uitdagingen in het leven op een positieve manier. Soms lopen ze echter tegen zichzelf aan en weten ze even niet meer hoe ze ermee om kunnen gaan.

Op school wordt er steeds meer verwacht van de kinderen waardoor veel kinderen en jongeren kampen met faalangst, lage eigenwaarde en (examen)stress.

Andere kinderen en jongeren krijgen te maken met pesterijen op school, hebben weinig zelfvertrouwen, hebben last van schuldgevoelens, durven niet voor zichzelf op te komen, voelen zich niet begrepen of eenzaam. Ze kunnen het moeilijk hebben met de scheiding van hun ouders of met het verlies van een dierbare.

Als ouder raakt het je als het niet goed gaat met je kind en wil je je kind graag op een liefdevolle manier opvangen. Vaak is het al voldoende dat de kinderen zich onvoorwaardelijk gesteund voelen door hun ouders. Als het probleem dieper zit en je even niet meer weet hoe je je kind kunt helpen, kan een kinder- en jongerencoach een helpende hand bieden.

Individuele begeleiding

Op een oplossingsgerichte en creatieve wijze begeleid ik kinderen, tieners en jongeren om weer positief, vrolijk, speels, vol vertrouwen en weerbaar in het leven te staan. Aangezien elk kind uniek is, is elke sessie aangepast aan de leeftijd en behoeften van je kind.

In de coaching sessies maak ik gebruik van diverse werkvormen en methodes waaronder creatieve counseling, verhalen, oplossingsgericht werken,  educatieve spellen en coachspellen, kindermeditaties en -affirmaties, visualisaties, De Grote Schoonmaak, Zandspel e.a.

Groepscursussen

Naast individuele sessies organiseert PrachtKind KrachtKind ook leerrijke en creatieve groepscursussen voor kinderen en tieners. Het volgen van een cursus in een groep heeft vele voordelen. Door het ontmoeten van lotgenoten die hetzelfde ervaren als zij, ontdekken ze dat ze niet de enige zijn, en ontstaat er een gevoel van vertrouwen en saamhorigheid. Kinderen en jongeren hebben herkenning en erkenning nodig.

 
Opbellen
E-mail
Info