Praktijk voor kind en ouder

Opleidingen en nascholingen voor professionals

'De Gelukkige Basisschool'
een uniek concept

Met ons uniek concept ‘De Gelukkige Basisschool’ benaderen we het fenomeen ‘pesten’ en ‘lastig gedrag’ op een positieve en systemische manier. Daarbij richten we ons niet op het negatieve gedrag, maar verleggen we de focus naar wat we wél willen, namelijk positief en betrokken gedrag in de klas, bij het lerarenteam, de directie en in de gehele school.

Met onze opleidingen willen we de scholen ondersteunen, zodat de directie en leerkrachten vanuit hun innerlijke wijze bron een ‘Gelukkige School’ kunnen creëren met ‘gelukkige’ kinderen, leerkrachten en directie, waar ook de ouders de vruchten van plukken.

Onze werkwijze is systemisch en oplossingsgericht, waarbij we een blijvende positieve verandering willen creëren vanuit een innerlijke houding. Deze manier van werken brengt het beste in jezelf naar boven, n.l. zachtheid, mededogen, vriendelijkheid en openheid. De deelnemers zijn steeds bijzonder verrast over de impact van de oefeningen bij de kinderen en de diepgaande veranderingen bij henzelf.

Binnen bovengenoemd concept zijn voor directie en leerkrachten van het basisonderwijs de volgende opleidingen ontwikkeld:

  • Van een sprankelende leider naar een sprankelend team 
  • 'Van een Sprankelende leerkracht naar een Sprankelende Klas'
  • 'Wat Kinderen Ons Spiegelen'

Ook als op school of in je klas weinig pestgedrag en/of lastig gedrag voorkomt, is deze opleiding zeer de moeite waard.

 
Opbellen
E-mail
Info