Praktijk voor kind en ouder

Opleidingen en nascholingen voor professionals

Niet durven? Toch doen!
Oplossingsgericht werken rond onzekerheid en faalangst bij kinderen

Elk kind mag er zijn. Elk kind is bijzonder op zijn of haar eigen manier. Als onderwijsprofessional wil je kinderen en jongeren met onzekerheden en faalangst helpen om sterker te staan. Een proces waarvoor je hun gedrag moet leren interpreteren en specifieke werkvormen en coachingskills nodig hebt.

  • Weet je niet zo goed hoe je het moet aanpakken als een kind of jongere zich niet honderd procent goed in zijn vel voelt?
  • Wil je hem of haar de tools geven om voor zichzelf op te komen?
  • Wil je kinderen of jongeren leren hoe ze kunnen omgaan met stress, angst en emoties?
  • Is het jouw doelstelling om een omgeving te creëren waarin ze zich volledig kunnen ontplooien, in alle vertrouwen?
  • Wil je sterker staan in jouw rol als onderwijsprofessional en over de werkvormen beschikken die je nodig hebt om kinderen en jongeren te motiveren, inspireren en stimuleren?

In deze opleiding leer je hoe je kinderen en jongeren vanuit een oplossingsgerichte aanpak effectief kunt helpen om beter om te gaan met onzekerheid en faalangst.

Hoe verloopt deze opleiding?

Deze opleiding is ervaringsgericht en interactief opgebouwd. We hebben veel aandacht voor ervaringsuitwisseling. We gaan aan de slag met verschillende werkvormen, zodat je altijd een werkvorm vindt die bij het kind of de jongere past die jij begeleidt. Onder meer oplossingsgericht werken, educatieve kaartspellen en visuele gespreksmethodes komen aan bod. Dankzij de gespreide opleidingsdagen en de praktische oefeningen kun je de werkvormen onmiddellijk toepassen in de praktijk en nadien je ervaringen delen in de groep.

Wat bereik je met deze opleiding?

Na deze opleiding slaag je erin om de werkvorm te kiezen die het best bij een kind of jongere past. Elk individu leert en begrijpt op een andere manier: mentaal, creatief, door te doen … We reiken daarom een grote variatie aan werkvormen aan. De bedoeling van elke werkvorm is dat je de kinderen en jongeren die je begeleidt helpt om een positieve manier van denken te ontwikkelen, om hun innerlijke kracht te versterken en om beter om te gaan met onzekerheid en faalangst.

Praktische informatie

Je volgt twee dagen een opleiding van 9.30 tot 16.30 uur. Koffie, thee, versnaperingen en lunch zijn voorzien.

 [SR|T1]Is dit een officiële term?

Doelgroep

De opleiding is bedoeld voor leerkrachten, leerlingbegeleiders en zorgcoördinatoren uit het lager en secundair onderwijs of buitengewoon onderwijs.

Aanmelden

Wil je kinderen en jongeren helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen en hun faalangst te verminderen? Schrijf je dan zeker in voor deze interactieve opleiding.     

Agenda

Kijk voor nieuwe data, cursusprijs, locatie en inschrijving in de agenda.


Wat deelnemers vertellen


  • "Twee van onze leerkrachten hebben bij jullie de training 'Niet durven? Toch doen!' gevolgd. Zelden zie ik mensen zo enthousiast van een navorming terug komen. Ze beaamden dat ze volledig leeg waren die avond, maar dat ze enorm genoten hebben en evenveel opstaken. Ze zijn er klaar voor om dingen uit te proberen en over te brengen naar ons schoolteam. Hartelijk dank hiervoor." (directrice basisschool)
  • ‘Bedankt voor de verrijkende en inspirerende training!’
  • ‘Ik heb met 3 kinderen een gezamenlijke en actuele spanningsbron aangepakt met de visuele gespreksmethode. Dat vonden ze heel helder. Ze gaven aan er zeker wat mee te kunnen! Prachtig om na een aantal weken die kinderen te zien groeien! Het was erg fijn om zo veel praktische handreikingen te krijgen. Mijn doel, waarvoor ik naar je training kwam, is zeker behaald!’
  • ‘Ik heb veel inzichten gekregen en mogen ervaren dat het gebruiken van creatief materiaal vaak een diepere impact heeft dan verbaal’.
  • ‘ik ben me weer meer bewust geworden van hoe ik zelf in elkaar steek en wat dit betekent voor mijn handelen’.
 
Opbellen
E-mail
Info