Praktijk voor kind en ouder

Opleidingen en nascholingen voor professionals

'Wat Kinderen Ons Spiegelen'

Van sprankelende begeleiding naar sprankelende samenwerking

Help kinderen groeien vanuit je verbindende kracht

Als zorgcoördinator en leerlingbegeleider ben jij de lijm die verschillende partijen goed laat samenwerken. Je verbindt de leerkrachten, de directie, de leerlingen en hun ouders. Een rol die veel voldoening geeft, maar tegelijk heel wat uitdagingen biedt. Niet alleen professioneel, maar ook persoonlijk.

 • Ervaar je soms een tweestrijd in je job als zorgleerkracht en wil je bewust de juiste keuzes maken op het juiste moment, zowel voor leerkrachten als leerlingen en ouders?
 • Wil je nog sterker staan in je functie en zo je eigen waardevolle plek innemen in het schoolsysteem?
 • Weet je vaak niet hoe je het best omgaat met ‘ongewenst’ gedrag en wil je dit leren interpreten als een signaal voor verandering?
 • Is het jouw persoonlijke doelstelling om te leren loslaten wat je niet kunt veranderen en met veel vertrouwen je rol als zorgleerkracht uit te voeren, maar ook af te bakenen?
 • Wil je positieve verandering creëren vanuit je functie, niet alleen voor anderen maar ook voor jezelf?

Deze 2-daagse opleiding biedt zorgcoördinatoren inzichten in de vele uitdagingen waarmee ze in hun school te maken krijgen. Je ontdekt en ontplooit je leidinggevende capaciteiten en innerlijke sterktes om zo steviger en met meer voldoening in je functie te staan.

Na deze opleiding zal jouw kijk naar kinderen en jouw rol als onderwijsprofessional niet meer dezelfde zijn!


Hoe verloopt deze opleiding?

We gaan aan de slag met onderwijsopstellingen en andere diepgaande en ervaringsgerichte werkvormen. De opleiding is vooral gericht op voelen, beleven en ervaren. We hebben veel aandacht voor kennis- en ervaringsuitwisseling en nieuwe inzichten verwerven. De opleidingsdagen zijn verspreid waardoor je de ruimte krijgt om de geleerde werkvormen en inzichten toe te passen in de praktijk en je ervaringen te delen in de groep.

Wat bereik je met deze opleiding?

Na deze opleiding is je kijk op leerlingen anders, omdat je de boodschap achter hun gedrag begrijpt. Je vult je rol als zorgcoördinator bewuster en met meer vertrouwen in, omdat je intuïtie en innerlijk leiderschap sterker zijn. Je neemt je eigen plek in het lerarenteam in en krijgt meer inzicht in bepaalde specifieke schoolsituaties en conflicten.

We horen bovendien van heel wat zorgcoördinatoren die deze opleiding volgden dat ze met meer passie en plezier werken dan voorheen en dat ze een positieve verandering opmerken in hun werk en privéleven.

Praktische informatie

Je volgt twee dagen een opleiding van 9.30 tot 16.30 uur. Koffie, thee, versnaperingen en lunch zijn voorzien.

Trainers

Piroska Delouw (PrachtKind KrachtKind) en Klárika Csinádi (ZonneKlaar Coaching) hebben jarenlange ervaring in psychotherapie, coaching, kindertherapie en familie- en organisatieopstellingen. Ze geven opleidingen en trainingen aan onderwijsprofessionals en aan ouders.

Agenda

Kijk voor nieuwe data, cursusprijs, locatie en inschrijving in de agenda.


Wat deelnemers vertellen

 • ‘Het was zeer geslaagd! Ik heb echt genoten van de opleiding. ik heb mezelf beter leren kennen en weet nu hoe belangrijk de ‘juiste plek’ kan zijn.’
 • ‘Het was heel tof dat je als persoon de oefeningen ook echt mag ervaren. Er waren oefeningen bij waar je toch even bij jezelf moest stilstaan en dat heb ik als positief ervaren.’
 • ‘Ik heb een nieuwe kijk op het leven gekregen.’
 • 'Ik merk dat ik steviger in mijn schoenen sta naar de ouders toe. Met de oudere kinderen op onze school heb ik ook een beter contact. ik heb het gevoel dat ze me echt respecteren.
 • ‘Ik vond het fijn om de oefeningen zelf te doen en te ervaren. Ik heb veel inzichten gekregen en geleerd hoe je ‘anders’ naar ouders en kinderen kunt kijken’.
 • 'Ik vond het een meerwaarde de opleiding met collega’s te volgen om ervaringen te kunnen uitwisselen, elkaar te steunen en de positieve resultaten samen te delen.’


 
Opbellen
E-mail
Info