Praktijk voor kind en ouder

Opleidingen en nascholingen voor professionals

Dit ben ik! Van prachtig naar krachtig!
Assertiviteitstraining voor Jongeren

Jij bent bijzonder! Geloof ons maar.

En dan bedoelen we niet dat je ongewoon bent of ‘anders’. Hoewel, eigenlijk is elke mens anders. Iedereen is uniek en heeft dus zijn eigen kwaliteiten en bijzonderheden. Dat maakt het net zo interessant om andere mensen te leren kennen. Vind jij jezelf bijzonder?

Of …

  • Twijfel je vooral aan jezelf, misschien wel omdat je gepest wordt?
  • Voel je je ongemakkelijk in veel situaties, zoals wanneer je je mening over iets moet geven of een spreekbeurt moet houden?
  • Zit je niet lekker in je vel?
  • Durf je niet voor jezelf opkomen, omdat je bang bent van hoe anderen gaan reageren?
  • Kun je niet zo goed omgaan met spanning op school, bij je thuis of onder vrienden?
  • .....

Dan is deze assertiviteitstraining zeker iets voor jou!

Hoe verloopt de assertiviteitstraining?

We werken met jou rond verschillende thema’s: van zelfvertrouwen en gevoelens tot zelfkennis en positief denken. Dankzij verschillende creatieve en ervaringsgerichte oefeningen leer je hoe je anders kunt omgaan met situaties. Je kunt in alle vertrouwen met ons praten over je gevoelens en gedachten. Je hoort bovendien de verhalen van andere jongeren en kunt hieruit leren.

We organiseren ook een sessie in beleefboerderij De Vliertuin. Hier pas je de technieken die je geleerd hebt in de praktijk toe. Je krijgt de kans om te leren van ezels. Deze aaibare dieren spiegelen wat je doet! Ze voelen het wanneer je twijfelt of onzeker bent. Doordat je een ezel leert leiden, ga je zelf sterker in je schoenen staan en positiever denken. 

Wat bereik je met de assertiviteitstraining?

Je leert opkomen voor jezelf en met meer zelfvertrouwen omgaan met verschillende situaties. We streven er samen naar dat je je sterker, gelukkiger en beter in je vel voelt. Dankzij de samenhorigheid in de groep ontdek je bovendien de kracht van vriendschap en openheid.

Ouderbijeenkomst

Bij PrachtKind KrachtKind vinden we het heel belangrijk om ouders te betrekken bij de coaching van hun kinderen. Na afloop van de training is er een speciale bijeenkomst voor de ouders. Hier vertellen we welke oefeningen je kind kreeg en geven we je tips om je kind verder te ondersteunen.

Doelgroep

Jongeren van 12 tot en met 17 jaar.

Duur van de training

4-daagse training

Start training

Meerdere keren per jaar starten nieuwe groepen. Kijk voor eerstvolgende startdata en praktische info in de agenda.

Tijdens de zomervakantie van 2019 organiseren we een assertiviteitskamp voor Jongeren.

Wat ouders vertellen

“Dit is een toffe cursus die onze zoon op een positieve manier veranderde. Hij is zelfverzekerder geworden, durft opkomen voor zijn mening en heeft een positiever beeld over zichzelf gekregen. Als hij nog eens wordt gepest, laat hij zich niet meer doen. Eigenlijk had onze zoon deze cursus al jaren eerder moeten volgen.”  Mama van Michiel (15 jaar)

Wat kinderen vertellen

“Ik heb in deze cursus zeer veel geleerd. We waren een geweldige groep en kregen toffe begeleiding. De oefeningen hebben mij nieuwe inzichten gebracht. De combinatie met de ezels had ik zelf niet meteen verwacht, maar het heeft me echt geholpen. Ik ontdekte dat het erg empathische dieren zijn. Het was de ideale oefening om onze vaardigheden te testen. Ik heb het hier met moeite achtergelaten, want ik heb zulke mooie tijden achter de rug!”  Jef (15 jaar)

Liever individuele begeleiding?

De assertiviteitstraining wordt ook aangeboden als individueel traject. Wil je liever individuele begeleiding, alleen met een coach? We stemmen de training dan helemaal af op de problemen waaraan jij wilt werken.


 
Opbellen
E-mail
Info