Praktijk voor kind en ouder

Opleidingen en nascholingen voor professionals

'Niet durven, toch doen!'
Faalangsttraining voor (sensitieve) jongeren

Je wilt wel antwoorden op de vraag van de juf, maar durft je vinger niet op te steken. Je bent een beetje jaloers op je klasgenoot die vlot en vol enthousiasme een spreekbeurt geeft. Je voelt je heel ongemakkelijk als je een kamer moet binnengaan waar veel mensen zijn. Herkenbaar?

  • Vind je van jezelf dat je maar weinig kunt en weinig te vertellen hebt?
  • Ben je dikwijls een beetje teleurgesteld in jezelf?
  • Voel je je vaak zenuwachtig als je iets nieuws moet doen?
  • Hou je er niet van als er veel ogen op jou gericht zijn?

Dan is de faalangsttraining van PrachtKind KrachtKind zeker iets voor jou. In deze training leren jongeren van 12 tot 17 jaar om meer te vertrouwen in zichzelf. Samen met andere jongeren leer je op een leuke manier om met situaties om te gaan die je op dit moment nog vervelend vindt.

Hoe verloopt de faalangsttraining?

We werken rond herkenbare situaties, zodat je alle tips meteen leert toepassen. Thuis en op school. Je leert ook veel door de ervaringen van andere jongeren te horen. En je ontdekt dat andere jongeren net als jij ook last kunnen hebben van faalangst of onzekerheid.

We organiseren ook een sessie in beleefboerderij De Vliertuin. Hier pas je de technieken die je geleerd hebt in de praktijk toe. Je krijgt de kans om te leren van ezels. Deze aaibare dieren spiegelen wat je doet! Ze voelen het wanneer je twijfelt of onzeker bent. Doordat je een ezel leert leiden, ga je zelf sterker in je schoenen staan en positiever denken. 

Wat bereik je met de faalangsttraining?

Meer zelfvertrouwen! Daar draait het om in deze training. We helpen je om meer zelfvertrouwen te hebben in jezelf. Je zult je krachtiger gaan voelen en sterker in je schoenen staan. Door je bewust te worden van je gedachten, gevoelens en gedrag, leer je anders om te gaan met angst. Je gaat je meer ontspannen voelen en je grenzen durven aangeven. En bovenal: meer geloven in jezelf en jezelf waarderen voor wie je bent.

Ouderbijeenkomst

Bij PrachtKind KrachtKind vinden we het heel belangrijk om ouders te betrekken bij de coaching van hun kinderen. Na afloop van de training is er een speciale bijeenkomst voor de ouders. Hier vertellen we welke oefeningen je kind kreeg en geven we je tips om je kind verder te ondersteunen.

Doelgroep

Jongeren van 13 tot en met 17 jaar.

Duur van de training

2-daagse training of 3-daagse training, waarvan 1 dag op beleefboerderij De Vliertuin.

Start training
Meerdere keren per jaar starten nieuwe groepen. Kijk voor eerstvolgende startdata en praktische info in de agenda.


Wat ouders vertellen

“Het klikte goed tussen de tieners in de groep, dat heb ik wel gemerkt. Als tieners merken dat iedereen in een groep kampt met dezelfde gevoelens en twijfels, dan kan dat alleen maar positief zijn. Zoë voelt zich nu minder een buitenbeentje heb ik de indruk en dat is maar goed ook. Dat jullie de tijd namen om de ouders te informeren, vond ik fijn. Zo zijn we ook mee in wat ze bij jullie geleerd heeft. Als ze nu soms twijfelt aan zichzelf, dan verwijs ik naar jullie oefeningen of tips. Dat helpt echt wel.”   Mama van Zoë (14 jaar)

Wat kinderen vertellen

“Ik heb handige tips gekregen. Ik zou de cursus zeker aanraden aan anderen, omdat het echt helpt en handig is voor in de toekomst. Spreekbeurten en mondelinge examens zullen veel makkelijker gaan nu.”  Bas (15 jaar)

 

Liever individuele begeleiding?

De faalangsttraining wordt ook aangeboden als individueel traject. De training wordt dan volledig afgestemd op de behoeften van het kind. Wil je liever individuele begeleiding, neem dan vrijblijvend contact met mij op.

 
Opbellen
E-mail
Info