Praktijk voor kind en ouder

Opleidingen en nascholingen voor professionals

Remedial teaching ‘Ik Leer Anders!’

Talentvolle kinderen, en toch…

Soms komt een ouder er maar niet achter wat er met een kind aan de hand is. Ze worstelen met de lesstof, lezen en/of rekenen gaat moeizaam en de uitleg van de juf/meester lijkt niet aan te komen. Het zijn vaak talentvolle kinderen en toch worstelen ze al jarenlang met de lesstof. Herken je dit?

‘Ik denk in beelden, jij onderwijst in woorden’

Deze kinderen hebben een bijzondere gave: het zijn ‘beelddenkers’. Het talig onderwijs sluit echter niet aan op hun visuele leerstijl, waardoor het lesmateriaal niet wordt begrepen en onthouden. Vaak hebben beelddenkers een leerachterstand of denkt men aan dyslexie. Bijles helpt niet of nauwelijks Onder de beelddenkers vindt men ook vaak hoogbegaafde en hoogsensitieve kinderen en kinderen met ADHD en ADD.

Methode ‘Ik Leer Anders’

PrachtKind KrachtKind maakt gebruik van een leermethode die specifiek gericht is op het beelddenken: ‘Ik Leer Anders’. De methode ‘Ik leer anders’ vertaalt de lesstof naar de visuele kwaliteit van het beelddenkende kind, waardoor het kind dezelfde leerstof sneller en beter opnemen.

Remedial teaching ‘Ik Leer Anders’

Als gecertificeerd coach 'Ik Leer Anders!’ begeleid ik beelddenkende kinderen met leerproblemen.

De praktische training omvat vier sessies. Afhankelijk van de specifieke leerproblemen van het kind zijn aanvullende sessies mogelijk.

Allereerst wordt er structuur aangebracht in het hoofd van het kind.

Vervolgens komen tijdens de vier sessies spelling, dictee, rekenen, de (deel)tafels en klokkijken aan bod. Daarnaast krijgt het kind tips over het leren van aardrijkskunde, geschiedenis, werkstukken, boekbesprekingen, breuken, planning en organisatie e.a.

Het is belangrijk dat één van de ouders bij de training aanwezig is zodat de ouder het kind thuis verder kan begeleiden.

Direct resultaat

Dankzij de praktische werkwijze is het resultaat direct zichtbaar. Al tijdens de eerste sessie kan een kind aangeven of de methode werkt. Kinderen reageren enthousiast op de methode ‘Ik leer Anders’. Leren wordt weer leuk en versterkt hun gevoel van zelfvertrouwen.

Tarieven

De kosten van de training bedragen 259 euro incl. btw. Dit zijn vier sessies van 1u inclusief een werkboek van 39 euro.

 
Opbellen
E-mail
Info