Praktijk voor kind en ouder

Opleidingen en nascholingen voor professionals

Remedial coaching 'Ik Leer Leren'
Een training voor kinderen die vastlopen bij het leren

Uit onderzoek blijkt steeds opnieuw hoe belangrijk voorwaarden zijn om te kunnen leren. Welbevinden, inspiratie, een gevoel van competentie en goed in je vel zitten blijken minstens zo belangrijk te zijn voor goede leerprestaties dan kennis alleen.

De Ik leer leren training is een speciaal ontwikkeld programma voor kinderen vanaf groep 7/8 die makkelijker en slimmer willen leren leren. Het richt zich met name op voorwaarden die van belang zijn om te kunnen presteren.

Een uniek training waarin de kinderen leren HOE ze kunnen leren, WAT ze moeten weten om gemakkelijk te kunnen leren en WAAROM leren best leuk kan zijn.

Wil je weten voor wie en wanneer de Ik leer leren training geschikt is, klik dan hier

In de training komen alle aspecten van leren aan bod zoals:

  -  leerstijl
  -  leerstrategie
  -  faalangst
  - concentratie
  -  motivatie
  -  plannen en organiseren
  -  evalueren
  -  veel tips, weetjes, testen en oefeningen

Meer informatie over het programma vind je hier.

Verschil met huiswerkbegeleiding

Het verschil met huiswerkbegeleiding is dat de Ik leer leren training kinderen leert welke nodig zijn om te kunnen leren. Waar huiswerkbegeleiding vaak gaat over de inhoud van de vakken, gaat Ik leer leren over te leren.

Tevens helpt deze training naast beelddenkende en visueel ingestelde kinderen, ook kinderen met andere leerstijlen door het onderzoeken en aanbieden van meerdere leerstijlen en leervoorkeuren.

Ik Leer Leren trainer

De training wordt gegeven door Piroska Delouw, een gecertificeerdIk leer leren’ trainer.

Duur en kosten groepstraining

De groepstraining bestaat uit 5 lessen van anderhalf uur.  Er geldt een vastgestelde prijs voor de training van € 150,-- exclusief het werkboek van € 32,50. Het werkboek kun je hier bestellen.

Individuele training Ik Leer Leren

Het programma is een groepstraining, maar een kind kan (onderdelen) van deze training ook individueel volgen bij PrachtKind KrachtKind. Hiervoor geldt het tarief voor een individuele sessie.

Ik leer leren, een snelweg naar leren


Zie ook www.ikleerleren.nl.

 
Opbellen
E-mail
Info