Praktijk voor kind en ouder

Opleidingen en nascholingen voor professionals

Ont-wikkel Je Assertiviteit

Training Persoonlijke ontwikkeling 

Het grootste geschenk dat je jezelf én anderen kunt geven is: zijn wie je werkelijk bent, leven vanuit vertrouwen, jezelf trouw blijven, je hart volgen en de dingen doen die je gelukkig maken!

Tijdens deze training ont-dek je hoe je gedachten, gevoelens en gedrag de kwaliteit van je leven bepalen. Je beseft dan ook, dat alleen jij een verandering kan brengen in jouw leven.   ‘Assertief‘ houdt in ‘in je kracht staan’.

De training helpt je om die eerste belangrijke stap te zetten naar een groter zelfvertrouwen, zelfbewustzijn en een gelukkiger leven. Na deze training heb je alle tools in handen om zelf een positieve verandering in je leven te creëren.

De titel ‘Ont-wikkel je assertiviteit’ is bewust gekozen: het wil eigenlijk zeggen dat je niets hoeft te worden, je bent het al! Het is jezelf ‘toestaan’ te zijn wie je werkelijk bent met al jouw kwaliteiten.


Tijdens de assertiviteitscursus leer je:

  • innerlijke kracht en zelfvertrouwen ontwikkelen
  • je grenzen leren kennen en kunnen aangeven
  • opkomen voor jezelf op een respectvolle manier
  • eigen keuzes maken en hiervoor je verantwoordelijkheid nemen
  • gerespecteerd worden om wie je bent
  • meer zelfrespect ervaren en uitstralen
  • assertief optreden met respect voor anderen
  • omgaan met gevoelens
  • omgaan met kritiek
  • complimenten geven en ontvangen


Werkwijze

Op een praktische en creatieve manier werk je aan het versterken van een positief zelfbeeld  en ontdek je jouw innerlijke kracht om ‘assertief’ in het leven te staan.

De training is praktisch, ervaringsgericht en interactief. Daarbij ligt de focus op doen, ervaren en beleven! We gaan aan de slag met diverse werkvormen, zoals oplossingsgericht werken, Teken je gesprek, spiegelwerk, de kracht van tekenen, educatieve spellen, visualisaties, ontspanningsoefeningen e.a. De oefeningen zijn gericht op bewustwording en innerlijke groei. Er is ook ruim aandacht voor onderlinge uitwisseling van ervaringen.

Tussen de trainingsdagen in krijg je opdrachten mee waarmee je aan de slag gaat. We vinden het belangrijk om een veilige omgeving te creëren waarin de deelnemers zichzelf kunnen zijn en zich durven openstellen. Daarom wordt er gewerkt in kleine groepen.

DOELGROEP: voor IEDEREEN die graag meer ‘assertief’ in het leven wilt staan, zowel op persoonlijk vlak als op het werk.

GROEPSGROOTTE: max. 10 deelnemers.

DUUR: 3 dagen.

TRAINER: Piroska Delouw (PrachtKind KrachtKind).

Klik op agenda NL of agenda BE voor meer informatie over data, tijden, locatie en cursusprijs.

 
Opbellen
E-mail
Info